Skip to content

"A türelem csak türelemmel sajátítható el, mint ahogy az ember úszni csak az úszás gyakorlása által tanulhat meg."

Charles Haddon Spurgeon

GYEREK-FELNŐTT

A gyerekek esetében a víz megszerettetése, vízhez szoktatás, módszerem a játékos tanulás, a gyerekek észre sem veszik, hogy egyszer csak tudnak úszni. A felnőtt úszásoktatás elsődleges célja a vízbiztonság kialakítása. Az úszásoktatásom órái szinte megegyeznek a gyerekek feladataival, annyi a különbség, hogy  koncentráltabbak az órák,  és a végén játék helyett is gyakorlás van.

MINDENKI SPORTJA

Az úszást tudásszinttől függetlenül mindenkinek ajánlom! Vagyis: teljesen kezdőknek; újrakezdőknek; azoknak, akik fejlesztenék meglévő tudásukat, akár preventív célból, vagy sérülés utáni rehabilitációként, de „keresztsport”-nak is kitűnő, hiszen az úszás során fejlődik az állóképesség, az izomzat egyenletesen terhelődik; az úszás kíméli az ízületeket, és jótékony hatással van rájuk, sőt az úszás mint sport az agytevékenységet is fokozza

REHABILITÁCIÓ

A víz felhajtó ereje a súlytalanság állapotához közelít, ezért az úszás meggyorsítja a sérülések utáni felépülést, hiszen úszás közben tartósan biztosított a jó keringés, így gyorsabb a gyógyulás.