Skip to content

Keep calm - sportvirágfutás

Közös futásunk vagy más, választott aktív sportolásunk közben ahhoz hasonló állapotot fogsz elérni, amit akár az ülő helyzetben végzett meditáció során is érezhetsz, mert a velem végzett munka során a sportot mint eszközt használjuk a benned lévő mentális feszültség csökkentésére, illetve arra, hogy tudatosan irányítsd a gondolataidat. A meditációt és a futást összekötjük. Ez a kombináció hatványozottan jótékony hatású, nagyon jól működik a depresszió leküzdésére: a speciális gyakorlatok közben csökken a szorongás, és a friss levegő hatására a pozitív gondolatok nagyobb térhez jutnak, ennek megfelelően a motiváltság mint érzés is egyre erőteljesebb lehet.

Az edzések során az összes érzékszervedet működtetésével erősítjük és fejlesztjük a kondíciódat, az állóképességedet és mentális erődet. Már az első edzések után javulhat a koncentrációd, a közérzeted, jobban és mélyebben alhatsz, és csökkenhet a stressz-szinted is. Ez a – nem hivatalos értelemben vett – terápia egy bizonyos „lelki fájdalomcsillapítás” lehet, amely segítségével könnyebben megbirkózhatsz a problémáiddal, a stresszel, a krízishelyzetekkel…

ZÁRD KI A ZAJOKAT!

Ez a módszer lehetőséget teremt arra, hogy megállj, hogy hogy átgondold azt, hogy hogyan is működik a tested. Rávilágít arra, hogy nem muszáj mindig minden áron mindent megtenned. Itt “letisztázhatod” a pillanatot! Az edzések alatt megtanítom neked, azt, hogy hogyan tudod pihentetni a gondolataidat, hogyan tudod kizárni -ha csak pár percre is, de- a zajokat. Most csak azzal foglalkozom, hogy elfogyasztok egy teát,  vagy most csak sportolok, vagy most csak az e-mailekkel foglalkozom…

ÉLD MEG A JELENT!

Tedd hasznossá az edzésidőt! A közös sportolásunk alkalmain arra törekszem, hogy feltárjuk azokat a tényezőket, amelyek visszatartanak téged a céljaid elérésében. Nem engedem, hogy gondolatban elkalandozz, nem engedem, hogy fejben teljesen máshol járj, hiszen akkor -ha tudatlanul is, de- kivonod magad az adott pillanatból. Megtanítom neked, hogyan éld meg a jelent itt és most! és ezáltal megtapasztalhatod a sportolásod alatt és az élet egyéb más területén is ennek a technikának az előnyeit.

BEFELÉ FIGYELJ!

Az edzéseimen komplexen, nem csak a testedet, a kondidat, az állóképességedet fejlesztem, hanem a lelkedet is ápolni kell, amit ha jól csinálunk és engeded hogy a lélek pozitív törekvései utat törjenek akkor ez az egyéniségedben, az arcodon is látszik majd. Az edzéseinken megtapasztalhatod a sport meditatív jellegét, a “befelé figyelés” lényegét, annak segítő erejét. Mindezt a természetben, a szabadban, a friss levegőn.