Skip to content

"Az ember hamisíthatja korát hajfestéssel és ráncfelvarrással, de nemigen hamisíthat fejlett izomzatot."

Jared Diamond

Az erőedzésedet mindig a törzs izmainak erősítésével kezdjük, és csak utána térünk át a végtagok erősítésére. Az erős törzs elengedhetetlen az egyensúly megtartásához, valamint segíti a hatékonyabb légzést futás, sportolás közben.
Csak hogy tudd, mire számíts: eleinte kis ellenállással és nagy ismétlésszámmal dolgozunk, majd később növeljük az ellenállást (és csökkentjük az ismétlésszámot) a gyakorlatsorban.
A különböző sportolási tevékenységek különböző pihenőidőt igényelnek, ezért én az optimális terhelés híve vagyok – kisebb lépésekkel haladunk, óvatosan építjük az izmaid.

előkészítés

Eleinte elsősorban a szervezeted fejlesztését helyezzük fókuszba, mintegy előkészítve a későbbi edzések igénybevételeire. Itt arra kell törekedned, hogy minél több tökéletesen végrehajtott ismétlést végezz el az ajánlott időkereten belül.

ALAPOZÁS

Most már a megnövekedett edzésmunkán van a hangsúly, magasabb intenzitással végrehajtott gyakorlatokkal a fő izomcsoportokra összpontosítunk.

ERŐÁLLAPOT FENNTARTÁSA

…és a gyenge pontok erősítése. Tapasztalhatod majd, hogy ebben a fázisban a tested sokkal erősebb, így könnyebben megtartható az erőállapotod – itt az idő, hogy elkezdjük a gyenge pontok erősítését.