Skip to content

AZ ÉN MÓDSZEREM

Mit értek proaktivitás alatt? Azt, hogy kimozdítalak a megszokott, kényelmes életedből, a komfortzónádból –kontrollált körülmények között. Ezzel a módszerrel rátalálsz a saját erőforrásaidra, és azokat mozgósítva, hasznosítva túllépsz megrekedt állapotokon, és képessé válsz olyan helyzetek megoldására, amelyek korábban „meghaladták az erődet”. A te kezedben lesz az irányítás: úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. Hogy hangzik ez? Jó lesz?

EZEKET TANULTAM

Az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Karán diplomáztam triatlon szakedzőként. Ún. BSC diplomával rendelkezem, amely – az úszás, úszásoktatás, a kerékpározás, a futás, különböző szabadban végezhető sportok, valamint az erőnléti edzések és a stretching tréningek – szakmai oktatására jogosít fel.    Ezen belül: a sportoláshoz szükséges mentális erőnlét kialakítására és fokozására, edzésvezetésre, fizikális állapotfelmérésre, egyénre szabott edzéstervezésre, versenyfelkészítésre, valamint az úszásoktatásban sokszor alkalmazott sérülések utáni rehabilitációra is.  Hogy mit tartok a legfontosabbnak? A proaktivitást. A prevenciót és a rehabilitációt. Az ezekre irányuló gyakorlatok kihagyhatatlan részei az edzéseimnek.

AMIBEN HISZEK

Benned van, amit keresel.. A rendszeres testmozgás olyan dolgokra tanít meg, amelyek hiányoznak (vagy kiveszni látszanak) a mindennapi életünkből. A sport erőt, kitartást, állóképességet, magabiztosságot és örömet ad a mindennapokban – és ez az élet bármely területén észlelhető. A testmozgásnak több ezer formája van, biztos, hogy mindenki megtalálja azt, ami a számára a legtöbb örömöt és kikapcsolódást nyújtja. A rendszeres, minőségi mozgásnak nincs életkori határa – sosem késő elkezdeni! Ráadásul egy életen át végezhető. Ha a rendszeres mozgás napi rutinná, életstílussá válk,  már rövid idő alatt pozitív változásokat lehet tapasztalni: e változások nemcsak arra hatnak motiválóan, aki mozog, de  a rendszeresen mozgó ember környezetére is kedvező, inspiráló hatással vannak.

MIBEN TUDOK SEGÍTENI?

Nekem módszerem és eszközeim vannak, neked saját erőforrásaid. Ezeket tesszük össze, hogy a lehető legjobb dolgokat hozzuk ki belőled. Én, ha úgy tetszik, külső szemlélőként vagyok jelen, hogy rámutassak arra, hogyan  „férsz hozzá” saját erőforrásaidhoz. Közösen sportolunk, közösen mozgunk. Ennek során – szakmai segítségemmel – együtt fedezzük fel, mire van szüksége a testednek és a lelkednek. Eldöntötted, hogy rendszeresen sportolsz? Szuper. Ez az első fontos lépés, az elhatározás. Aztán készülj fel rá, hogy kemény akaraterőre és nagy elszántságra lesz szükség. Ezt neked kell beletenned –  én személyi edzőként mutatom az irányt. Bármi legyen is a célod, velem el fogod érni. Egy konzultáció és egy állapotfelmérés után személyre szabott edzéstervet készítek neked. Kísérlek, segítem az edzésedet, veled vagyok, figyelemmel hallgatlak, Az ítélkezés nem az én módszerem, engem az elfogadás jellemez. Nemcsak neked lesznek kérdéseid, nekem is, amelyekkel lehetőségeket vázolok fel. Az edzések alatt tetőtől talpig megismerd a tested, annak működését, és megtanulsz mindent vele kapcsolatban. És meglátod, a későbbiekben már egyedül is menni fog.